Met de introductie van de CAD-systemen ontstond er eind jaren tachtig ook steeds meer behoefte aan digitale kaartinformatie. Er was vraag naar informatie over de bestaande situatie in het terrein, alle kadastrale eigendommen (kadastrale kaart) en later ook de TOP10NL. In opdracht van het Kadaster, gemeentes en de Topografische Dienst bracht Arcadis grote delen van Nederland digitaal in kaart.
Uit de portfolio van dochteronderneming Raet werd de software voor de weg-, groen- en rioolbeheersystemen overgenomen. Dat waren destijds administratieve digitale systemen met bijbehorende analoge kaarten. Om dit geheel volledig te kunnen digitaliseren ontwikkelde Arcadis samen met Raet grafische software.
De verkoop van de software en het digitaliseren van de beheerkaarten was midden jaren negentig een flinke markt bij gemeentes en andere ‘asset-owners’. Die voerden met de software hun beheer- en onderhoudsplanning uit, vaak ondersteund door adviseurs van Arcadis vanuit de domeinen wegen, groen en riolering.
Met de invoering van de Wet Waardering Onroerende Zaken (WOZ) in 1997 zag Arcadis dochteronderneming KAFI een markt voor de grafische weergave van de administratieve WOZ-bestanden. Hiermee konden zij de geautomatiseerde waardebepaling ondersteunen.
Om vernieuwing te blijven bieden, ontwikkelde Arcadis in 2008 het integraal beheersysteem XEIZ. Helaas kwam deze ontwikkeling niet goed van de grond en werd de markt voor integrale systemen inmiddels achterhaald door de opkomst van apps. Dit betekende in 2013 het einde van de positie van Arcadis in software voor beheer en onderhoud.