Als u zoekt naar documenten uit het online historische archief van de Stichting Cultureel Erfgoed Heidemij/Arcadis kunt u het zoekformulier gebruiken.

Hieronder vindt u een korte toelichting op het zoekformulier.

Vrij zoeken

Hier kunt u elke gewenste zoekterm invullen. De zoekresultaten kunt u op twee niveaus doorbladeren:

  • Vul een zoekterm in achter Vrij zoeken en klik op Er verschijnt een lijst met documenten waarin de zoekterm gevonden is. U bent nu op het niveau Resultaten. Met de pijlen links ga je van document naar document.
  • Klik op een document, daarna duurt het 2-3 seconden voordat de eerste pagina waarop de zoekterm staat (een ‘vindplaats’), in beeld komt. U bent nu op het niveau Beelddocument. Het gevonden woord (de zoekterm) is gekleurd. U klikt vervolgens op het tweede icoon links ‘Find in document’. Met de pijltjes binnen die zoekfunctie springt u binnen een document van vindplaats naar vindplaats.

PS: Als u de box ‘spellingsvarianten’ (linksonder op het zoekformulier) aanklikt, zoekt het systeem ook naar varianten op de zoekterm.

Titel

U kunt zoeken op de volledige titel of op een deel (volledig woord) van de titel.

Documenttype

Hier kunt u een voorkeur aangeven voor een van de door ons gedefinieerde documenttypes. In combinatie met een zoekterm ingevuld onder ‘Vrij zoeken’ levert dit alleen resultaten binnen het gekozen documenttype op.

Vervaardiger

In 1972 vond een splitsing plaats tussen de commerciële en ideële activiteiten van de (Koninklijke) Nederlandsche Heidemaatschappij (KNHM). Het bedrijfsgedeelte ging zelfstandig verder als Heidemij, later Arcadis, terwijl de ideële activiteiten werden voorgezet door de vereniging KNHM, later KNHM foundation. De KNHM is in september 2023 verder gegaan onder de naam Katalys. Dit betekent:

  • Voor documenten geproduceerd door de (Koninklijke) Nederlandsche Heidemaatschappij t/m 1972 kiest u als vervaardiger ‘KNHM’.
  • Voor bedrijfsdocumenten geproduceerd na 1972 kiest u als vervaardiger ‘Heidemij/Arcadis’. Voor documenten van de vereniging KNHM vervaardigd na 1972 kiest u ‘KNHM’ of -na september 2023- ‘Katalys’.

Jaartal

Door het invullen van jaartallen in het zoekformulier kunt de periode beperken waarbinnen het systeem zoekt naar de door u gekozen zoekterm.

Let op: Heel veel documenten zijn van een jaartal voorzien. Van een deel van de documenten, met name brochures, kon het jaartal van vervaardiging niet meer worden achterhaald. Deze laatste groep documenten komt niet naar voren als u naar documenten van specifieke jaartallen vraagt.

Jaargang

Voor documenten van het documenttype ‘Tijdschriften’ en ‘Personeelsperiodieken’ zijn de jaargangen gedefinieerd. Als u achter ‘Jaargang’ een getal invult, zal het systeem tijdschriften en personeelsperiodieken van de gekozen jaargang tonen.

Identificatienummer

Elk document in ons online historische archief heeft een eigen identificatienummer. U kunt eerdere resultaten snel en eenvoudig terugvinden door hier het betreffende identificatienummer in te typen.

Uw browser is verouderd

Update uw browser voor een optimale weergave. Nu updaten

×